picture

Eigen HaardZwanenburg, the Netherlands

The vacant building ‘Eigenhaard’ in Zwanenburg, the Netherlands, was a nursing home for elderly. The wish of Woonzorg NL was making a transition to an assistive living for elderly, combined with a community centre for the neighbourhood. APTO Architects redesigned the central meeting space in the building in close collaboration with the end users. This new space will bring residents and neighbours together.
picture

The space should not look like the typical healthcare institute. The look and feel should be like a living room. Next to that, the activities and use of the building should serve the new type of residents and neighbourhood.
picture
picture
picture

related

location Zwanenburg, the Netherlands
size 1.200m2
client Woonzorg Nederland
timing 2015
Mark Halbmeijer
Mark Halbmeijer
Milan Bergh
Milan Bergh
Zuzanna Kurzawa
Zuzanna Kurzawa
Mario van Kooij
Mario van Kooij
collection Add to collection remove Remove from collection (Go to collection)