Planet XAmsterdam

More space for the artist

APTO was asked to translate the philosophy of Planet X, a company specialized in visual effects and titles for film and television, into a new office design. The belief of Planet X is that the entire office should be in the light of creativity, design should be more on the background. The different processes within the entire workflow from script to screen needed to be reflected in the architecture and layout of the space. More space for the artist, a large viewing theatre to review VFX work, a VR Studio and a decent meeting room were all on the list for this creative design office.

Immersive experience

Entering the office means that you step into the World of Planet X. Dark colors create an immersive experience into the world of VR. Next to reflecting the film industry, the dark color scheme also gives a calm and neutral feeling giving lots of headspace for creativity.

The ground floor offers a theatre to watch the end result of productions or have a movie night with colleagues. Moreover, the client never has to come upstairs to view the end result.

picture
picture
picture
picture

With plenty of space upstairs, the artist has more than enough room to get creative and work on new visual effects. The VR room provides space to explore different camera angles inside a virtual version of a film set with the pre-production platform DeepSpace. 

picture
location Amsterdam
size m2
client
timing
Milan Bergh
Milan Bergh
Lisanne Hoekstra
Lisanne Hoekstra
collection Add to collection remove Remove from collection (Go to collection)