Projects
the Rebyl nijmegen - apto architects

The Rebyl

Transform a historic former girl school into a local unique rebellious hospitality concept

The Rebyl

Location Nijmegen
Client Odyssey group
Developer Lingotto
Size 7.000 m2
Timing 2024
Commision Renovation, transformation, interior, architecture, branding
Challenge Transform a historic former girl school into a local unique rebellious hospitality concept
Process Enhance history into inclusive identity

In one of the oldest and most progressive cities in The Netherlands, Apto designs the interior transformation of a 1922 girls school into a high hospitality hotel. The rebel spirit of the first females to aim for higher goals is amplified in the new interior and identity.

This iconic destination, renowned for nurturing the growth of countless women over the years, will serve every beautiful human once more.

decorative image
the rebyl hotel nijmegen marrriott tribute portfolio apto architects
decorative image
decorative image
decorative image
decorative image
decorative image

Neighborhood benefits too

On the Vierdaagseplein side, there will be two conservatories. The restaurant and gym are open to the neighborhood residents, connecting temporary and permanent residents. At the rear, a new building with a wooden facade is planned. Part of the rooms are equipped with a mini-kitchen to make them suitable for longer stays. For example, for people temporarily working at the university.

decorative image
decorative image
decorative image

Enhance history

The Rebyl Nijmegen is shaping up to be a harmonious blend of the future and the past. Characteristic elements such as monumental corridors, high ceilings and the unique flowerlike tile will be preserved and enhanced. But the complex will also be sustainable, with new insulation, solar panels, green areas and a water infiltration system.

The 4 star hotel at the notorious Vierdaagseplein is part of the Marriott International’s formula Tribute Portfolio, hotels with a special character.

Under construction Front extensions will host the gym and the second one will host the access to the restaurant.
decorative image
enstall office clubhouse amsterdam zuidas - apto architects

Next project